Monday, May 30, 2011

SAYA BENCI AWAK!

saya benci awak! sangat2 benci! taw x kenapa? sebab awak da buat sy rindu awak,say teringat kat awak,teringat kat semua...saya bnci sgt2 dgn perasaan sy skrg..5D08...subjek yg telah wat sy benci sgt2 dgn feeling skrg ni..betul la jgk kata2 kak jajan dl.."perasaan kat umah ni berlainan dgn kenangan bersama 5D08 yg dulu'..ya..nk gne bahasa 'aku'..sbb lebih selesa...aku yg mula2 sampai kt umah 5D08 pada tanggal 20 disember 2010..masa tu aku agak sedih sbb aku xdpt pun serumah dgn org2 yg aku kenal kecuali kak jan..ditambah ngan sebilik dgn org2 yg aku xbrapa rapat..tapi,x sampai seminggu aku ngan dorg,aku jd rapat..sbbnye,kak jajan wat kelas makeup pagi2 buta..masa tu rupa aku berubah gler...
ni muke aku pas makeup


pastu kami pon gi pemantapan jpk..sgt best la sbb mase ni kami ade legasi jpk yg best...

                                                                        ni die legasi jpk



pastu,mula la aktiviti harian kami seperti biasa..mcm2 aktiviti harian kami lakukan sama2..aku rasa lupa nk perkenalkan housemate,soulmate,semua mate2 la yg ade kt 5D08...first...

ni die kak jajan

ni la kak jajan..a.k.a org yg paling senior kat umah tu...kitorg kalo ade pape masalah,berkaitan cinta ke,crik je die ni..sgala masalah anda leh selesai..hahahhahahaha...(gurau je kak jajan)..second....

                                                      ni die shidah..merangkap roomate aku

ni plak shidah,bdk akaun..first time aku dpt bdk akaun serumah ngan aku..hikhik..shidah ni housemate yg paling muda...(kami xtua sangat taw)..hurm..kenangan manis jgk la bile dpt satu bilik dgn die..byk cite manis,masam,masin kitorg kongsi bersama....third...

ni die tieya a.k.a cik hanami

die ni lak dak chenor..dekat gak la ngan umah aku...xtaw nak ckp ape la ttg die ni..salah ckp t die bahan aku smula..sbb aku taw die baca blog aku..hahaha..erm..siyes2..first dpt sebilik dgn die mula2 masuk aritu,ok la..not bad..die segan dgn aku...aku pon segan dgn die..xsmpi smggu,masing2 da tnjk perangai sebenar..kitorg mmg sempoi je..senang ckp,aku selesa kawan dgn die ni...n antara kawan yg byk nasihat aku,die la...(rindu nk karok ngan ko..dan dari pintu...err..dah2 fara)....fourth..

ni die yana a.k.a yantzz sunbae

yana..pemilik nama yana..aku mula2 takot nak tego die..yela..muke garang semacam je..tapi perangai die upenye gile2..syukurlah,,aku xske dgn org yg control ni..aku teringat2 die ske nyanyi kuat2 lagu bruno mars,lagu KD,zamani...smpi kitorg leh hafal lagu ape yg die tgh dgr sekarang..hahahhaha...yana ni,org panggil die mak guard sbb die exco disiplin..muke die kan garang..hahaha..(gurau2 jek yana ek)..fifth..


ni die zyma a.k.a cik senpai

ni pon sorg lagi org yg mula2 aku takot nak tego..takot dgn muke die yg garang...hahahha...smpi die pon ckp yg die mmg susah nk senyum n berborak dgn org yg br kenal...tapi tu la die..xkenal maka x cinta..jap je aku rapat ngan dorg nih..aku igt lagi kite ckp ttg si won..dak super junior tuh..hahahha...die ni minat korea,tp xdelah fanatik sgt....hikhik...sixth...

ni die lina a.k.a anak mak

lina ni gak aku kenal die lg lama...sbb die sebilik ngan aku 2 sem...sedih gak la...sbb byk masalah kitorg share..t susah da aku nk jmpe die..die ni sempoi..slalu cite kt aku ttg mslh cinta die..n kitorg slalu wat keje gle x tdo seharian..kdg2 die xbg aku tdo..suh layan die....hurm..aku rindu kau lina!...seventh....



ni die sue a.k.a mars

cite ttg sue?hurm..dl die ni keje nak makan org je..suara die mengalahkan ape je..haha..gurau2 jek sue...dl aku akui yg aku x rapat dgn die ni..skrg ni,kitorg serumah n jd rapat lak pastu..aku tlg die,die tlg aku...n yg xleh blah..bile karok ngan die..smpi hbs nafas..dibantainye lagu2 yg key tinggi..pecah perot bile igt balik...hahhahahha...


bile cite ttg korg ni,aku xtaw la..otomatik mata aku masuk habuk..yelah..byk kenangan pahit manis kite bersama...pengalaman sesat,pengalaman karok sama2,memekak dlm umah,sesi bahan membahan satu sama lain...tu semua kenangan yg xdpt aku lupakan...sama gak bile wat keje..kita saling kerjasama,tlg menolong,sorg saket,satu sama lain amek berat..aku sedih...kenapa aku x jmpe korg awal2..bile aku da nk bis ni la br korg semua dtg dlm hidup aku...satu lg..aku sedih sbb kite xde pon gambar satu umah sama2....t da la susah nk jmpe korg dak2 diploma..dak2 degree,yg dekat ngan umah aku insyaallah aku dpt jmpe gak....sbb tu aku ckp aku benci kalian..benci sbb kalian wat aku rindu dgn suasana ni...pasti susah nk berulang lagi..ish..mata aku masuk habuk lg....kalian semua..aku rindu kalian..aku syg kalian sgt2..dah macam family bagi aku...hope pasni,hubungan kite still mcm dl,xlost contact,xjd tu,x jd ni...mata aku da pedih la..kene stop taip..adeh...byk sgt habuk masuk...kalian, ILUSVM!

8 comments:

Jannah. said...

wahwahwah. mata kakjajan pon masuk habuk . tssstttt :')

sat gi kakjan tulis gk ye ;)

HUNNY RARA said...

hurm....so sad....:(

M_rs_ra_ said...

saya ter"touching"..

HUNNY RARA said...

sue: ter?pe mksd di sebaliknye tuh?huhuhu

Liyana Aziz said...

all the best for ur next step kak fara.. =)

HUNNY RARA said...

tq dear...huhu

azimah_rosli said...

overloading ...... miss semua..

HUNNY RARA said...

really miss all of u...:(