Saturday, December 10, 2011

UiTM DI HATIKU.....

Salam kalian..daku ni jenis susah nk hapdate belog sbb kebizian yg melampau dgn tugas sebagai seorang pelajar, juga merangkap sebagai JPK di kolej, dan juga sebagai anak yg disayangi ibu bapanya..ceewah....hahahaha..skrg ni musim n waktu menghabiskan sisa2 esaimen yang ade lg ni..walaupun malas, daku wat dengan tekun dan yakin bahawa esaimen daku tu yg terbest!..dah2..sebelum daku merepek lagi, aku nk tnjukkan la saat2 bahagia aku bile grad dulu...


wif my mom...


my beloved parents...


Masa dalam dewan konvo tu,byk beno video ttg pengorbanan ibu bapa..dr daku x sedih,mmg bergenang air mata..n masa da nk bis majlis konvo ni,bile lagu UiTM DI HATIKU, part " DOA RESTU AYAH BONDA KU UNTUKKMU SEMUA", mmg menusuk jiwa..cam nk meraung pun ade...br la igt jasa parents yg susah payah nk besarkan kite,tgk kite berjaya...

Skrg aku da smbg degree, n bahagia ngan kehidupan skrg....smlm ade sorg lecturer ni cite, yg masa die study kat UiTM induk, shah alam dulu, saat2 pagi tu, dengar U FM..radio kat UiTM lah...pagi2 mmg stesen ni pasang lagu UiTM DI HATIKU...bile part awal2,semua menggeliat lagi atas katil n bile part yag doa ibu bapa, semua bangun dengan cepat trs mandi...hahahhahha..sebab kenangkan jasa kedua orang tua kita...

Jadi kalian, jika anda student UiTM, mahupun student kat U laen pon, kenanglah jasa parents korg..tanpa dorg, sapelah anda semua yang ade menapak kat bumi ini...sekian...Salam Satu Malaysia...


Thursday, December 8, 2011

Come Si Dice....

Buongiorno...12.51 mattina...il mio nome e' rara...mi no dante alighieri...ora a lesson tu...grazie panda..mi malassimo..hurm...finito.....notte...ciao.....

Tuesday, December 6, 2011

AKUDATAKTAHANDAMENAHANNYA

DA LAMA AKU TAK POST ENTRY DALAM NI...AKU CUMA NAK CKP, YANG AKU DA XTAHAN..PLEASE LA...JANGAN SAKITKAN ATI KAMI..CITE TENTANG AKU, AKU BANYAK SANGAT TERASA HATI NGAN KAU SEJAK AKU SAMA BATCH NGAN KAU DULU...TAPI AKU PENDAM...AKU TAW APE YANG KO CAKAP KAT BELAKANG TENTANG AKU..SEMUA AKU TAW..TAPI AKU DIAM JEK SEBAB KAU KAWAN AKU......BANYAK DA HAL YANG WAT KAMI KECIK ATI DENGAN KAU...KAU SELALU LEPASKAN MASALAH KAU KAT KAMI......KAMI TAK KACAU HIDUP KAU, KAU JANGAN NAK HANCURKAN KEBAHAGIAAN KAMI SELAMA NI...KERANA KAU SORG JEK WAT KAMI RASA KEHADIRAN KAU MMG MENYAKITKAN HATI...MAAF LA KALAU SAPE2 TERASA..NI BLOG AKU N AKU BEBAS NAK LUAHKAN APE2 PERASAAN AKU..TERPAKSA GUNA CAPS LOCK SEBAB BETUL2 GERAM..FUHHHHHHHH

Wednesday, September 7, 2011

bye2 angah!

salam kalian...rasanya belum terlambat nak ucapkan salam lebaran wat semua umat Islam....lama aku x update entry..disebabkan kekangan masa n mood malas menghantui diri ni...aku nk cite sket ttg ANGAH aku ni...umur die 23 tahun...n die duk umah je teman parents aku..tp arini die kene gi jerantut...sbb makcik aku offer keje ngan die...tapi tu la...sebab da lama duk uma, die jd cam sedih nk tinggal umah..lg aku sedih, sbb die ni pencinta kucing...kat mane2 je kucing ni ade or datang uma aku, die akan bg makan tanpa banyak komplen...kat uma aku ni xde da bela kucing ble kucing kesayangan kami mati...nak dijadikan cite, dtg la sekor kucing ni....n pastu die beranak 3 ekor..comel2...n kucing ni jd mcm kucing kitorg lak..

yang paling aku sedih sket td, masa nk hantar angah aku td, kucing ni mcm berkumpul nk ucap selamat tinggal...semua berkerumun dekat die...aku tgk angah aku da ngs..aku cover je...tp sedih sgt2 situasi tu...mcm tu la kasih syg manusia dan haiwan....n aku suh angah aku amek gambar kucing2 tu wat kenangan...kucing yg agak liar jd manja sgt2...hurm...skrg umah ni jd sunyi sket..sbb slalu angah aku yg ade kt uma ni...aku pun nk blk da...tinggal parents ngan adik aku je nnt....jumpe lg nnt angah....salam...:-(

Friday, August 26, 2011

kisah ttg seekor lizard!

Salam kalian....ni nk cite sket la...aku ni boleh dikategorikan sebagai penggeli cicak..walau cicak tu jaraknya bpe kilometer dr aku (nampak beno nipunye), aku akan menjerit xkira tempat...dengan keadaan fizikalnya yg kenyal tu, dpt aku bygkan betapa lembiknya bdn die..eeeeiiiii....

Yg aku nk cite ni kejadian yg br berlaku bpe hari ni...ayah aku mmg beli buah kurma utk dibuat berbuka puasa sekotak utk 2 hari...dan kurma tu diletakkan atas meja makan aku utk dimakan pada malam berikutnya..dan da jd satu kemestian utk aku, bila je dgr azan, daku akan sambar kurma dl utk dijamah...n bila aku bukak je kotak kurma tu..elok je sekor binatang ni beristirehat kt dalam tu kotak kurma tu...n bila aku nampak je binatang ni, mmg kecoh dgn jeritan aku n secara automatiknye aku da ada kt ruang tamu umah aku..cmne aku leh lepas kt sane pun aku xtaw..melompat kot...huhu....n lepas tu elok je cicak tu kuar dr dlm kotak tu..mcm xde perasaan bersalah....eeeiiii...ayah n mak aku mmg gelak habis la tgk aku mcm tu....lepas dr kejadian tu, mmg aku fobia nk makan kurma..apatah lagi ni membelinya...aku xleh la...mmg fobia dr kecik...n spesis ni mmg kdg2 taw je yg aku tkt dgn die...kemana je aku gi, mesti ade jek kelibat..hish...xtaw la nk ckp ape...fobia!!!!!!

Wednesday, August 24, 2011

benci tp rindu....

Salam..agak lama aku x menghapdate blog ni...xde pape yg menarik utk dikongsi bersama...cme setelah 2 tahun berlalu..aku masih lg igt pada mereka2..org yg wat hidup aku jd 'disaster" n smpi skrg mak aku x maafkan dorg atas ape yg jd..mula2 aku pun benci sgt kt dorg ni..tp bile da lama peristiwa ni, aku pun da makin lupa...n aku tanak igt balik....semester lepas pun aku ada masalah cmni gak..tp aku kuatkan semangat..tanak pisang berbuah byk2 kali....sbb aku sntiasa igt kenangan manis kitorg sblm terjadinya "disaster" tu....BENCI TAPI RINDU...

Wednesday, August 17, 2011

segmen cxs geng uitm by campus


Salam kalian..setelah aku ditag oleh 2 org...cik ecah n cik senpai, so aku pun menjoinkan diri ni la..sbb UiTM ni tempat aku belajar skrg...n aku bangga jd student UiTM...

Sblm ke peringkat seterusnya...aku nk cite sket ttg UiTM ni..segalanya berlaku di UiTM taw..ada yg pahit..tapi yg pahit tu la pengalaman manis bg aku....di sinilah tempat aku belajar,di sinilah tempat aku mengenal erti cinta, di sinilah tempat aku kenal kawan2 baru aku, di sinilah tempat aku hilang keupayaan, di sinilah aku jadi sebahagian dr perwakilan kolej, di sinilah aku sembuh sepenuhnya dan di sinilah hatiku terpaut..UiTM di hatiku....


Ni segmen dr segmen cx's yang nk kumpulkan geng2 UiTM...aku jawab la soalan cx's ni ek....

* Aku penuntut UiTM Kampus Puncak Perdana, Shah Alam...
*Aku belajar di Fakulti Teknologi Kreatif Dan Artistik (Performing Arts)
*Aku ni br je bis belajar...tapi bulan 9 ni smbg degree smula...



aku nak tag semua kawan aku join segmen ni....thx kat cx's yg wat segmen ni...semangat UiTM di hatiku....:-)

Sunday, August 14, 2011

kecik ati aku taw!

Kepada awk yg berkenaan, sedarlah yg kecantikan dan kepandaian anda itu hanyalah sementara...sedih sgt sbb awk kawan sy...dl awk yg slalu dekat dgn sy..tapi skrg bila sy tegur awk,awk at xtaw je..n sejak awk ada bf ni, awk da makin lain..awk, sy kenal bf awk tu lg lama dr awk kenal die..so..sy xkisah pun...tp igtlah, sekali aku da kecik ati, susah nk kembalikannya semula....

Thursday, August 11, 2011

KL, HERE I COME!!!

Salam kalian semua..lama da aku x menghapdate blog ni..saje malas..xde entry yg menarik daku rasa utk cte kt sini...lgpun aku bz gler bln puasa ni..kul 4 ptg da menguli tepung utk dibuat kuih...sambung masak juadah lak kul 5 tu.....blk kampus t daku da xleh memasak...

Esok paling aku x sabar...ayah aku sanggup amek cuti utk gi kl nk jumpa si KIDI tu...die kata da rindu sgt..even skrg pinggang die saket smpi xleh jalan..tp die nk gi..mcm tu la kalo org yg syg cucu sgt...aku gi selama 3 hri...ahad br blk...tp aku xkisah..lg lama pun ok...sbb aku da rindu sgt...KIDI,esok aku gigit2 pipi kamu tu ya..hahahaha

Sunday, August 7, 2011

Rindu sgt kat die.....

Salam ramadhan al-mubarak...hati ni terlalu rindu sgt....mmg benda ni br jd n semua org ckp lupakan die..biar die mulakan hidup br die..tapi aku x sanggup rasanya..luar aku mmg tabah, tp dalam hati ni hanya tuhan saja yg tahu....menanggung rindu tiap2 malam...br minggu lepas die tinggalkan aku...



rindu kamu....

Muhammad Harith Danial,,kami semua rindu diri anda...pada diriku, aku lebih suke panggil die KIDI...permata hati kami...cepatlah raya..xsabar nk jumpe...huhuhu

Saturday, August 6, 2011

Mood sedih....

Salam kalian...saja nk story sket...aku ngah on9 fb...tp tetibe member aku cite die rindu kt aku..teman sebilik ngan die...aku layan jela..tp aku pun tetibe sebak...yela..3 sem aku sebilik ngan die....skrg aku tggu nk smbg degree..die still diploma..kitorg sama je umur....tp aku masuk awal sket dr die....n tgh layan perasaan, cousin aku pun tego aku kt chat...die kata die x blk raya sbb keje...siyes aku sedih...sbb kitorg mmg geng yg baik..even die lelaki yg tua 2 taun dr aku...aku anggap die mcm abg aku sndri..sbb aku xde abg..sedihnye aku rasa.........

Thursday, August 4, 2011

GiveAway EdY : still beauty



Salam kalian..syok betul aku join contest sekarang ni ek...saja bosan2...skrg ni aku try nasib nak join contest ni..sebab aku mmg minat habis dgn pertandingan n entry berkaitan pelancongan n fotografi ni..n die punye syarat pertandingan pun simple je..xyah cari gambar best bagai...

Korg join la contest ni..just follow link brader yg ade kt bawah ni...

http://edyzaiditravel.blogspot.com



Kebanyakan follower aku ni taw yg aku ni mmg ske amek gambar..dengan berbekalkan camera nikon aku, aku ske abadikan tempat yg aku pegi tu...even xyah letak gambar, aku akan letak gak gambar..sambil tu nak promote tmpt ni kat kalian semua....tempat yang aku nk tunjuk kat korg, tempat Konservasi Gajah Kuala Gandah n Deerland kat Lanchang, Pahang...

ni kat luar deerland

salah seekor beruang yang ada kt deerland

 lupa da burung apa ni


 rusa jinak


 daku agak takut dgn rusa


pelancong luar negara

bersama anak gajah

gajah yang dijinakkan

Aku suke pegi kat tempat ni, sbb jarak die dekat dgn umah aku..n aku x perlu nk pegi ke tempat yang jauh2 utk bermanja dgn spesis binatang  yg liar ni...n dapat gak capture gambar dari posisi yang dekat..pelancong luar paling byk pegi sini..aku sebagai rakyat Malaysia yg prihatin..(wek)..hahaha..aku nk promote tempat pelancongan ni...dlm masa sama, menaikkan mata Malaysia sebagai pusat pelancongan yg mesti dikunjungi...:-)


Contest ni kene tag org utk join event ni...aku pun rasa nk tag cik senpai utk join..korg yg lain pun leh join...hehehe..selamat join..:-)


(hadiah die menarik taw..join jgn x join..)



Wednesday, August 3, 2011

puasa,niat,doa?

Salam kalian..sory la sbb daku lambat nk update entry baru disebabkan kebizian sepanjang bulan puasa ni...ni daku nk crita pengalaman puasa masa kecik2 dulu..daku da start pose sejak umur daku 6 tahun lagi..tapi biaselah..masa tu daku kecik lagi..puasa pun sekerat hari jek....masuk umur 8 taun,daku perlu puasa penuh..ayah pernah ckp, dpt puasa penuh, sehari seringgit...so sebulan, rm 30 la...fuh..masa tu boleh beli mcm2 dgn rm30 tu..masa tu biasa la..nak beli din dang, tora, jojo..semua tu mainan favourite aku...bkn nk mainan sgt..kan ade coklat kt dalam tu..hahaha...



ni die ding dang, tora n jojo...


Masa umur 8 taun, daku berpuasa 29 hari...kenapa x genap 30 kan? sbbnya, masa tu daku da xtahan nk berbuka posa, lalu daku pun curi2 la minum air kt belakang umah..tp last2, daku terkantoi dgn mak daku...apa lagi, lintang pukang daku lari smpi la masuk waktu berbuka daku blk uma...wat muka x malu, daku trs ke meja makan, daku makan sama2 dorg...mak daku pandang daku smpi daku x pandang muka die..semua org diam..so daku agak dorg xtaw yg daku da monteng puasa td..n bila smpi time raya, daku tgk sampul duet raya dr bapak daku, ada rm 29 je..daku tnya la die mana lagi seringgit..bapa daku ckp 'kan adik xpuasa sehari"..dorg taw rupenye...hahahhahha...

Puasa taun ni gak, daku nk ceritakan pengalaman puasa hari pertama...daku bersemangat tolong mak daku masak...smpi die nk masak pun daku x bg...hahahhaha...n bila waktu berbuka da sekat, kami sekeluarga tunggu dgn sabar kat meja makan..n bila dengar azan, ayah daku suh baca doa..daku dgn konfidennye, baca "nawaitu sammarodin......" kalian tau kan tu niat nk puasa..sepatutnya "Allahummalakasumtu...." apa lg,gelak besar la dorg kat daku...mmg malu gler daku time tu...sampai nk makan pun dorg duk tahan gelak lg..tp tu la pengalaman lucu daku mula2 puasa aritu..n malamnya daku sekeluarga pergi menunaikan solat tarawih di masjid dekat dgn umahku....SALAM RAMADHAN SEMUA....:-)



     

Monday, August 1, 2011

CONTEST GAMBAR TERBAIK




Salam kalian...ni first time daku join contest....sebab daku mmg minat habis la dgn fotography ni...cuma pening sket nak pilih gambar..n setelah daku pilih dr koleksi gambar2 ku,gambar ni yang daku pilih...



TARA!!!!!!..

Gambar ni diambil masa hari pendaftaran pelajar2 baru sesi Disember 2010..daku adalah penuntut UiTM Shah Alam, Kampus Puncak Perdana..kami ni ditugaskan untuk membantu pihak kolej semasa sesi pendaftaran...dalam banyak2 gambar,daku paling suke gambar ni...menyerlahkan muka daku..haha..sebenarnya, daku ni paling susah nak mekap dan alat mekap daku pun sekadar celak je..tapi demi memenuhi permintaan rakan serumahku, daku pun bersetuju untuk dimekapkan..dan inilah hasilnya...kalian nilai sendiri la muka daku..

Jadi, jutaan terima kasih daku ucapkan pada org yang mengambil gambar ni a.k.a org yang mekapkan daku...thanks kak jajan...syg kamu sgt2...selepas kejadian ni, daku da boleh mekap muka daku sendiri dan alat mekap pun da bertambah..haha...bukan daku tanak mekap sebelum ni, tapi daku rasa, daku lebih pentingkan kecantikan semulajadi...sekarang pun daku masih mengekalkan kecantikan semulajadi daku..gambar ni adalah gambar aku yang tercantik dan unik daku rasa...jadi, inilah hasilnya...heeee


kalau kalian nk join contest ni, join la..adamainaa.com...click je link tu..heeeee

Sunday, July 31, 2011

Bye2 KIDI....

Salam kalian...arini ahad...esok umat Islam akan menyambut kedatangan ramadhan bulan yang paling mulia dalam kesemua bulan...dan arini adalah hari perpisahan kami dengan si KIDI, anak buahku yang semenjak lahir mmg duduk dgn family aku..aku dl x bpe rapat dgn die sbb aku jarang blk sbb bz kat kolej..bile cuti 4 bulan ni, mmg aku byk habiskan masa dgn die...yg paling sedih ayah aku la..aku taw berat hati die nk lepaskan anak buah aku ni gi KL sbb ayah die keje kt sana...n bile da dpt umah kt sana, ayah die ajak menetap kat sana....aku pun tetibe rasa laen macam...yela...dl ade gak tukang buat kecoh kt sini...skrg da xde...mmg terasa la ketiadaan die nnt...KIDI, kami akan rindu KIDI sgt2....:-(
permata hati kami...KIDI....

Thursday, July 28, 2011

perlukah aku...

terlalu byk dugaan yg berlaku dlm jangka waktu yg terdekat...saket sgt hati ni..terlalu saket........

Wednesday, July 27, 2011

Sebuah Coretan Sang Anak Kepada Ibunya....

Salam kalian..setelah aku memerap diri selama beberapa ketika, aku mulai sedar, hidup mesti diteruskan..walaupun emosi aku x brape stabil lg skrg, tp aku cuba juga utk bertahan...thx pada semua yg support...tengahari td aku berlaku sedikit pertengkaran kecil antara aku ngan ayah aku...gara2 medical checkup je..tp pastu ok da...n lepas ayah aku gi keje, aku pun duk kemas2 la almari lama yg da berkurun aku x kemas..penuh dengan nota2, surat2 lama..n yg paling menarik perhatian aku, satu coretan ni..dr sang anak kepada ibunya yg telah pergi...aku akan tunjuk kepada kalian semua, isi hati seorang anak ini kepada ibunya yg dikasihi...



"MEMORI BUAT SEORANG IBU" (YANG TELAH PERGI BUAT SELAMA LAMANYA) 

Ibu
kini engkau telah pergi
terasa jarum perpisahan
menusuk pemergian yang abadi
yang tinggal hanyalah sebuah kenangan 
tak terasa dinginnya air mata
untuk menyatakan kesedihan
keranamu Ibu.


Sepohon bunga kertas didepan rumah kita
yang sudah pun tua ia
tapi tetap setia berbunga
setia pada musim
mengingati hari hari engkau bersamaku
sehingga aku tak pernah percaya
ketiadaanmu dari sisiku.


Dalam kamar yang kosong ini
duduknya masih seperti dulu
ketika engkau mengasuh dan mendidik aku
sekali sekala dengan bahasa ramah
sekali sekala dengan bahasa marah
atau nada puncak kesabaran seorang Ibu
kerana kenakalanku.


Ibu, aku kini telah dewasa
untuk mendekatkan kasih sayang kita berdua.


Ketika engkau terlantar lesu
menahan deritamu, Ibu
semuanya dalam rahsia
tak terbisik kata kata kehampaan
engkau tiada harapan lagi
untuk terus bersama kami.


Sampai waktu kau pejamkan matamu
dalam kesedihan dan keayuannya aku
pemergianmu yang aku tidak relai
demi kasihku
seorang anak pada seorang Ibu
yang tersayang lagi tercinta
namun aku tak pernah kesal
kerana Tuhan lebih mengasihimu.


Kini, kau tidur dipersemadian disini
sebagai penghuni didaerah sepi
untuk mendekati panggilan Ilahi.


Pusaramu
kan ku jagai Ia
seperti aku menjaga nyawaku
dan akan ku ucapkan fatihah
kerana itu saja permintaan seorang Ibu
dari anakmu
ketikanya engkau
sudah jauh meniti
sebuah pengabadian
ketika kini kita bercakap
sudah lagi tiada bersemuka
kerana sesuatu memisahkan kita.


Kini, engkau telah pergi
membangkitkan aku penuh sedar
bahawa kematian maha perkasa
akan datang jua bila tiba masanya
tanpa sesaat didahulukan
atau sesaat dikemudiankan
selain tepat waktu dijanjikan
sampai bila bila


Ibu, aku berterima kasih padamu
kerana membawa aku
lahir didunia ini.




                                                                                                                    Citarasa,
                                                                                                                    Talib Hashim.


Ditulis pada : 13/11/85



Air mata aku x henti2 mengalir bile aku baca coretan ni..coretan ini adalah dr ayahku kepada ibunya....aku terus bawak coretan ni, n tunjuk pada ayah aku yg blk semula hendak ambil hp yg tertinggal..die kata buangkan je atau simpanlah..mungkin die xnak sedih lagi teringat peristiwa dulu...tapi yg ditulis ni adalah isi hatinya sendiri..sungguh tulus, ikhlas...jika tgk tarikh coretan ni, 13 hb 11 kan? Ibu ayah aku meninggal sebulan sebelum mak ayah aku kawen...mak ayah aku kawen 17 hb 12...sangat sedih bile tiba saatnya nak diijabkabul, ibu tersayang pergi buat selama2nya...jadi, aku terus peluk ayah aku, n minta maaf atas kebiadapan aku sebentar td...betyl kata2 orang, kita sayangkan seseorang kadang2 lebih dr keluarga sendiri..tapi bila kita ditimpa masalah, keluarga adalah peneman setia di sisi...aku hilang orang yg aku syg, tapi aku xkan hilang keluarga aku buat selama2nya..kerana mereka adalah insan2 yg teramat aku syg..dulu, kini dan selamanya....

Al- fatihah buat arwah nenekku....

Tuesday, July 26, 2011

Rehat...

Salam kalian..mesti korg yg follow aku ni menyampah ngan aku sbb asik jiwang je kan..nak wat cmne..aku byk alami peristiwa sedih skrg..huhu...arini ati aku pedih sgt2..gara2 satu msg...siyes aku menangis x henti2..betul..aku perlukan teman utk kongsi masalah aku ni..n teman itu adalah kazen aku sndri yg byk beri nasihat yg berguna pada aku..aku x brani ni cite hal ni kat family aku..sbb aku akan taw ape yg akan berlaku nnt...n dgn nasihat die, aku berhenti ngs..n aku jd makin kuat, makin tabah hadapi dugaan ni...kepada kazenku, aku syg mu sgt2..tq ade kt sisi aku...n kepada kalian, aku akan berehat seketika bagi menenangkan fikiranku...aku akan kembali aktif ble aku da ready....wassalam...


aku syg mu sgt2 kakak...

Sunday, July 24, 2011

:-(

PILU, AIR MATA KASIH MENGALIR DI PIPI,
HAMPA, IMPIAN KU LUKA BERDARAH,
KE MANA HARUSKU,
BAWA HATI YANG KECEWA...


4 days..

masuk arini, da 4 hri awak x kontek sy..sy taw awk xde kredit..tp sy menunggu seharian dgn hp, kot2 masuk msg awk..awk taw kn keadaan sy skrg...sy rindu awk la! :-(

Saturday, July 23, 2011

Adeh Sakitnye...

Dek kerana kecuaian sendiri, aku menanggung kesakitan yg amat sgt skrg...adeh..saket..saket..huuuuu

Thursday, July 21, 2011

Ntahla...

saja x msg dlm masa sehari n now da faham segalanya...kecik gak la hati ni...:-(

Monday, July 18, 2011

Adik...

   Salam kalian...arini aku nk cite ttg adik..tp bkn adik2 tau..haha..aku ade sorg adik..tapi memandangkan jarak umur antara kitorg ni 8 taun, so pggilan adik ni lebih kepada diri aku..aku lak xske adik aku pggl aku akak..xtaw la..adik aku plak aku pggl die dgn nama..bkn aku je, tp semua org mcm tu..n semua pggl aku ngan gelaran adik...aku mmg terlebih manja dgn parents aku..mgkin sbb lama pegang title anak bongsu la katakan...n bile dapat adik, aku rasa lain..siap merajuk ngan parents aku sbb dorg halau aku tido bilik laen bile adik aku lahir..hahaha...

   Aku ngan adik aku ni mmg xpernah rapat, apatah lagi berpeluk..kitorg ni 4 beradik..semuanya perempuan...aku xtaw la..asal kitorg jmpe je, mesti gaduh..gaduh je..kdg2 smpi fedup parents aku nk leraikan kitorg..keadaan ni berlarutan smpi la ke arini..adik aku pernah ckp kt aku 'sbb ni la aku bencikan ko'..bile aku kenakan die..n adik aku ni bdn die berisi sket..kirenye kategori gemuk la..aku lak ske panggil die ikut dialog filem BULI.."bdk gemok, budak gemok!"..n die akan ejek aku balik dgn panggilan pendek..sbb aku ni ketinggian mmg xbrape la...tapi slalu backup die akak2 aku la...saket tol ati..dorg panggil aku hantu jerangkung n tengkorak hidup disebabkan keadaan aku yg xbpe cukup isi ni..huhu...

   Selama 3 hari, adik aku xde kat umah..die kne ikut camping kat sek die..so aku hepi la..xde teman nk bergaduh..tapi 3 hri tu la aku aku tetibe rasa sunyi...nk kata rindu tu..ntahla..ye kot..sbb umah ni sunyi je..walaupun ade si KIDI ni yg ske kacau semua orang...smpi penat semua nk melayannya..hehe...aku keliru la kalian kenapa dgn aku ni skrg..mungkin ke aku da berubah? hanya masa yg akan menentukan segalanya...

Sunday, July 17, 2011

3, 2, 1...CINTA !

     Salam kalian..arini aku merepek kul 1 pagi..sory AWAK...sy xleh tido lgsg malam ni...hehe..erm..mesti korg pernah dgr kan tajuk entry aku kali ni..mcm tajuk sebuah filem yang masih baru tayangannya...pengarah die lecturer aku..azhari zain (promo sket)..mula2 bile dapat cite ni dr abg ipar aku, aku mcm 'hurm..layan jela'..tapi bile permulaan je, aku trs ske..mata aku x pandang kiri kanan da...sha or sam ni gurl yg ala2 tomboi, tapi ske pada lelaki..kire die x songsang la...aku ske cite ni sbb mcm kisah hidup aku...

     Ekceli, aku dl pun blh dikategorikan sbgai gadis yg sebegini...ntahla..dl ayah aku pernah cite, masa mak aku mengandungkan aku die teringin benor nk anak laki, sbb akak aku 2 org tu gurl..mesti la..xkan akak tu boy lak..haha..so bile dpt aku, jd la spesies yg mcm ni..aku rasa, antara umur 9-11 taun aku jd mcm ni..pakaian aku semua laki2, mana ade baju kurung, skirt bagai...tapi, bile masuk je sek menengah, aku da start ubah penampilan aku..n hati aku pun da tergerak nk pakai tudung...mungkin sbb org kata, perubahan hormon..kahkahkah...ape2 jela...tapi tu la..penampilan aku da berubah, tapi style or gerak geri aku mmg ganas..bdk2 ni semua ckp aku ganas..tapi luar je ganas, dalam hati ade taman...

      Sebenarnya, ada kajian mengatakan bahawa orang yang ganas or tegas sebenarnya hati die sangat lembut...n org yg lembut hati die sangat keras...sbb tu kadang2 kite dpt tgk pembunuh dr kalangan org yang baik2...sbb tu aku senang jatuh cinta..hahaha..bkn cinta hati, tp cinta rupa...aku pantang tgk laki hensem..mesti aku angau..haha..gurau2 je...tp cinta hati aku da temui, tapi belum bersemi lagi...cintai ibu bapa, keluarga, dan cinta yg teragung ialah cinta pada yang 1...Allah S.W.T...aku cepat sgt nangis..sbb tu aku tgk movie ni, ending die aku ngs..malu jek dgn akak aku..hehe..tp peduli ape...

      Dlm cite ni jgk, pmpuan ni wat mcm2 cara nk pikat mamat yg die ske tu, smpi la satu saat, mamat ni ske kt die..tp hati die da tertarik kt bestfren die...yg die maki2 sgt slama ni...ending die yg sedih tu...nisbah lelaki 37 n pmpuan 1, mmg menakutkan...37:1..fuiyooo...n berkenaan perigi cri timba, bkn desperate sgt, tp kata2 ustaz masa aku gi program anak angkat dl, die ckp skrg prmpuan yg perlu mulakan langkah...jadi kepada gurl2 di sana, kalo nk ikut,ikutlah..aku x segan nk ckp yg aku da mulakan langkah ini....xperlu beria sgt...just wat diorg ni sedar akan kehadiran kite...jadi, kesimpulannya, erm...pikir la sendiri..hehe...


( AWAK, sy tido lmbt mlm ni je..sory..lenkali sy tido awal ye...:-)

Friday, July 15, 2011

Padamu Ku Berserah...

BELAJARLAH UNTUK BERSABAR FARA...SEKARANG NI, DUGAAN DATANG MENIMPA PADA KAU FARA..TUHAN NAK DUGA KAU, KAU INSAN YANG TERPILIH..


ade kekuatan untuk menaip sebentar...hari yg mendatang,moga2 segala keresahan ini hilang...aku x mahu kehilangannya...aku sangat sygkannya....

Thursday, July 14, 2011

Rasa Hati Ini...

Salam...bgn pagi ni, aku terfikir...hp aku senyap je 2 hari ni..ade msg pun dr kawan2 laen..tapi x sama la...aku rindu saat pukul 11 mlm..dlm jam tu mesti akan ade msg tibe2 yg masuk...tapi tu dl...skrg x...xde kredit cmne nk bls msg kan...aku xnak transfer da..sbb aku xkan buat bnda yg org x suke...tapi, fahami la hati aku...hati aku kecil dan mudah pecah mcm kaca...aku bukak la fb...tgk profile,wall...tapi aku mampu pandang je, xmampu nk taip kat sana...aku cm da kehilangan tempat nk mengadu masalah..aku perlukan seseorang...utk ade bersama aku susah dan senang...xpelah...aku redha je....

Wednesday, July 13, 2011

Nurani....

Salam kalian..mesti dalam tv korg semua pernah tgk drama2 yg ditayangkan berkenaan dgn cinta?dan korg mesti menyumpah2 sbb ending die cam haram..hahaha..biaselah tu...aku nk cakap sket la..beberapa hari ni aku terfikir...sbb aku tgk cite kt tv aritu..kirenye terpengaruh gak la....pompuan ni syg gle kt pakwe die...da lama gak la dorg kapel...n one day dorg putus...tapi si pompuan tu still syg pakwe die lg wlpn org nasihat xpayah la..lupekan je...n siap ckp nk kmbali blk kt pakwe die tu...tapi satu hari, dtg sorg mamat ni..n mamat ni baik ngan die...so dlm xsedar,die jatuh cinta ngan mamat nih...n dpt lupekan pakwe die dl..so kesimpulannye, cinta yg bertahun lamanya x semestinya ke jinjang pelamin..kadang2 cinta yg pantas itulah jodoh kita...kuasa Tuhan...:-).



(kes yg sama mcm kisah aku...cam karma lak..hehehe)

Tuesday, July 12, 2011

semangat,perangsang,,,

Salam...aku slalu bagi kata2 ni kat org yg ade prob...aku dpt ni pun dr org laen...so kalo sape2 ade masalah, tgk la kata2 ni...mungkin bg semangat dan jadi perangsang kepada anda...



"jikalau anda tidak disukai, janganlah rasa rendah diri kerana orang yang tidak suka anda itu sebenarnya ingin menjadi diri anda. mereka telah cuba untuk jadi seperti diri anda tetapi tidak berjaya. oleh kerana itu apa sahaja yang anda lakukan tidak disukai olehnya"


moga dapat membantu...:-)

Monday, July 11, 2011

Back to Puncak....

Salam kalian....arini aku bgn awal...hahaha...sbb nk gi ke shah alam..tempat daku belajar dl...ade hal perlu disettlekan..slain tu daku nak jmpe adik2 diploma kite (adik ke?) hahhaha...tapi daku dpt jmpe dua org je...cik mars n cik ejot...cik lina n che ah gi kelas...xpela...tetibe rindu nk pi claz...huhu..byk gak la yg kitorg berborak...saje je xnk ckp yg daku nk gi sana..kononnya nk wat surprise..hehe....n topik yg xleh blah, sal BERSIH...cian dorg xdpt nk taw perkembangan...so daku pun cite la ape yg daku tau...tapi tu la...parents aku nk cepat blk...so kejap je la dpt luang masa ngan dorg...n sbnrnye daku nk jmpe ramai org lg, tp masa x cukup...xpela...insyaAllah ade rezeki daku jmpe dorg lg...rindu kalian semua...


(rindu semua la..:-)

Bila Hati Kecilnya Menangis....

SI KECIL BERJALAN-JALAN DENGAN BAPANYA DI SEBUAH PASAR RAYA,
KALA BERJALAN, PANDANGAN TERARAH KEPADA ALAT PERMAINAN YANG MENARIK PERHATIANNYA,
SEGERA DIGAPAI TANGAN SI BAPA, MEMUJUK SUPAYA DIBELIKAN APA YANG TERLIHAT PADA PANDANGAN MATANYA,
PABILA TERLIHAT AKAN HARGANYA, SI BAPA MEMUJUK SI KECIL SUPAYA MEMILIH YANG LAIN,
TAPI SI KECIL MEMBERONTAK SEHINGGA SEMUA MATA TERARAH KEPADANYA,
SI KECIL MEMBERONTAK SEHINGGA MEREKA PULANG KE RUMAH,
PABILA DISURUH MAKAN, SI KECIL TIDAK MAHU, LALU RAJUKNYA SEHINGGA SI KECIL TERTIDUR,
SI BAPA, PERLAHAN-LAHAN MEMBUKA DAUN PINTU SUPAYA SI KECIL TIDAK TERJAGA,
DAN TERUS BERGERAK KE SEBUAH TEMPAT,
IAITU PASAR RAYA TEMPAT MEREKA TUJU BEBERAPA KETIKA DULU,
LANTAS SI BAPA MENGAMBIL PERMAINAN YANG DIIDAMKAN ANAKNYA,
PABILA DILIHAT HELAIAN KERTAS DALAM DOMPETNYA,
TERNYATA MUNGKIN HANYA ITULAH WANG BELANJANYA PADA KETIKA ITU,
AKAN TETAPI, WANG ITU SANGGUP DIHABISKAN DEMI SI KECILNYA YANG TERSAYANG,
PABILA TIBA DI RUMAH, PABILA SI KECIL TERLIHAT SUATU BUNGKUSAN YANG MENARIK PERHATIANNYA,
SEGERA SI KECIL AMBIL DARI TANGAN SI BAPA,
DAN BUNGKUSAN ITU SEGERA DIBUKA,
TERNYATA IANYA APA YANG DIIDAMKANNYA,
SI KECIL LANTAS MEMELUK BAPANYA,
DAN MENCIUM SI BAPA,
SI BAPA TERSENYUM,
TERNYATA SI BAPA TIDAK MAHU ANAKNYA TERUS BERSEDIH...



SUATU KETIKA SI GADIS MEMINTA KEBENARAN KEPADA SI BAPA UNTUK KELUAR BERSAMA RAKANNYA,
SI BAPA MEMBANTAH, DIBIMBANGI SI GADIS HANYUT DEGAN MAINAN DUNIAWI,
AKAN TETAPI,
SI GADIS MEMBERONTAK,JIWA REMAJANYA MEMBUAK-BUAK,
LANTAS DENGAN HENTAKAN KUAT LANGKAHNYA,
SI GADIS MENUJU KE ARAH BILIKNYA,
MENGUNCI DIRINYA,
SI BAPA,
TERPANCAR KERISAUAN DALAM BENAK HATINYA,
AKAN KERANA SETELAH BEBERAPA KETIKA,
SI GADIS TIDAK JUA KELUAR DARI TEMPAT RAJUKNYA,
KETUKAN DEMI KETUKAN DARI SI BAPA,
TAPI TIADA JAWAPAN,
SI BAPA, DENGAN RASA KASIH,
DI LUAR TEMPAT RAJUKNYA SI GADIS,
MELUAHKAN RASA BERSALAHNYA TERHADAP SI GADIS,
KATA-KATA YANG PENUH KASIH SAYANG, DAN DENGAN JANJI YANG TELAH DIBUAT,
SI GADIS KELUAR DARI TEMPAT RAJUKNYA,
LANTAS UBUN-UBUN SI GADIS DIUSAPNYA DENGAN PENUH KASIH,
DAN KEMUDIAN UBUN-UBUN SI GADIS DICIUM OLEH SI BAPA...



KELIHATAN SI PERAWAN ASYIK DENGAN PERMAINAN DUNIAWI,
TERLIHAT SI BAPA MEMEGANG SESUATU,
DAN SENYUMAN TERMANIS PERNAH DILIHAT DI WAJAHNYA,
SI PERAWAN LANTAS MENGAMBIL HELAIAN DALAM GENGGAMAN SI BAPA,
DAN PABILA DIAMATI,
IANYA SEBUAH IMPIAN,
IMPIAN SEMUA MANUSIA,
SI PERAWAN MEMELUK BAPANYA,
DAN KHABAR ITU DIKHABARKAN KEPADA SEMUA KENALAN SI BAPA,
SI PERAWAN DIHANTAR KE TEMPAT ISTIMEWA,
SEBUAH MENARA,
IAITU MENARA GADING,
PABILA TIBA MASANYA BERPISAH,
SI BAPA MEMBERI KATA-KATA SEMANGAT BUAT SI PERAWAN,
BAGAIMANA SUSAHNYA HIDUP TANPA KELUARGA DI SISI,
AKHIRNYA TINGGALLAH SI BAPA MENINGGALKAN SI PERAWAN....



KELETIHAN SI WANITA MEMBUAT TUGASAN,
DERINGAN PANGGILAN TERDENGAR DI PENDENGARANNYA,
LANTAS DICAPAI, DAN TERNYATA IANYA DARI SI BAPA,
TETAPI, SI WANITA MEMBALAS DENGAN NADA KERAS,
MENGATAKAN SI WANITA ITU TIADA MASA, 
DAN GAGANG DILETAK.......




SEJAK DARI KITA KECIL, APA YANG KITA IDAMKAN, AKAN KITA PEROLEH. TETAPI ADAKAH KITA TAHU, BAHAWA HATI KECILNYA SEDANG MENANGIS? KITA TIDAK TAHU. YANG KITA TAHU HANYA MAHUKAN APA YANG KITA IDAMKAN. DARI KECIL HINGGA DEWASA, ADA DI KALANGAN KITA YANG TERLUPA DENGAN PENGORBANAN SI AYAH. PABILA SUDAH BERJAYA, BAPA YANG AMAT KASIH KEPADA KITA DIABAIKAN.  SEDARLAH WAHAI KAWAN-KAWAN, HIDUP TIDAK SELALUNYA GEMBIRA. TIDAK SELALU APA YANG KITA IDAMKAN AKAN KITA PEROLEH SELAMANYA. HARGAILAH JASA SEORANG INSAN YANG BERNAMA BAPAMUNGKIN KETIKA INI HATI KECILNYA SEDANG MENANGIS..........



PERINGATAN DARI SI PERAWAN KEPADA INSAN YANG MENGENALI DIRINYA....

HUNNYRARA,
1215 A.M
11 JULY 2011

Saturday, July 9, 2011

Akhirnya Di Sini....

27 September
tarikh yang mungkin biasa bagi anda semua tetapi tidak bagi diriku....
27 September
tarikh yang takkan ku lupakan selamanya...
27 September
tarikh yang merenggut keupayaanku buat selamanya....
27 September
tarikh ku bersendirian menangisi liku-liku hidup...
27 September
tarikh ku keluar dari onak duri kehidupan silam....
27 September
tarikh doaku dimakbulkan Tuhan...
27 September
tarikh segalanya telah ditetakan takdirku...
27 September
tarikh segala penderitaanku berakhir...


aku adalah manusia biasa yang tidak terlepas dari melakukan kesilapan...
dan setiap kesilapan pastinya ada kemaafan..
tetapi di mana kemaafan itu?
aku mencari kemaafan itu di setiap tempat yang ku pergi...
ku jejaki kemaafan itu...
tetapi hampa....
yang ku jejaki, hanya kemaafan...
tetapi yang ku dapat...
hanyalah KEMARAHAN....
kemarahan yang tiada penghujungnya...
sampai bila kemarahan ini akan berdamping denganku...
pergilah kemarahan, kembalilah kemaafan...
sayangnya...
kemarahan masih berdamping denganku...
ibarat sudah sebati dengan darahku...
membuat semua orang benci padaku...
tolonglah...
aku tidak mahu hidup dalam dunia itu.....
dunia yang penuh dengan KEMARAHAN,KEBENCIAN....
aku dambakan dunia yang penuh dengan KEMAAFAN,KASIH SAYANG...
jika diberi peluang untuk hidup sekali lagi...
aku memilih untuk tinggal di dunia yang penuh kasih sayang...
semua penghuninya menyayangi antara satu sama lain...
tidak ada benci membenci, kemarahan di sana sini...
alangkah bahagianya...
jika aku pernah melakukan kesilapan...
maafkan aku...
hukumilah aku...
nilailah aku...
tetapi...
jangan membenci diriku...
jangan biarkan aku menangis lagi...
janganlah berprasangka buruk terhadap aku...
kerana aku adalah aku...
kasih sayang dalam diriku lebih banyak dari kebencian...
jadi janganlah biarkan kemarahan dan kebencian menguasai diriku...
hanya satu yang ku pinta...
KALIANLAH SAHABATKU...
Kalianlah sahabat yang diredhai Allah S.W.T.....
didiklah aku..tegurlah aku...
kala aku leka dengan permainan duniawi...
SAHABAT....inilah aku...
tiada dua,tiada tiga, hanya SATU....
Akhirnya Di Sini....

Friday, July 8, 2011

kisah hidupku...

Salam kalian..hari ni aku nk cte ttg diri aku...slalu aku merapu je kan...ade antara korg yg tau aku ni pernah lumpuh kan..n aku akan cte kisah di sebaliknye yg berlaku...aku smpi kt kampus aku pada tarikh 26 september 2009..masa tu aku rase tanak balik sgt...sblm tu aku ckp kt ayah aku, aku nk blk umah lambat sket..sbb aku malas nk jmpe roomate aku yg xsuke aku...tapi sehari sblm aku blk tu,tibe2 aku kate nk blk awal...aku ckp aku x siapkan esaimen lg..so ayah aku ikut jela...bile da smpi kt kampus tu, aku sedih..xtaw la..rase xnak berpisah ngan mak ayah aku..mata aku pandang je dorg smpi kete aku hilang dr pandangan mata..

Aku pun wat la esaimen aku smpi malam...n tibe2 rase ngantok..so aku pun tdo la..sblm tu aku kunci jam kul 6 pagi..nak solat subuh...so aku pun tdo la...tapi selang sejam, aku terjaga...smpi la kul 5 pagi aku kate lambatnye la nk kul 6 pagi ni...so aku teruskanla tdo...aku terjaga kul 5.59 pagi..so ade mase seminit sblm alarm aku berbunyi...ku tutup alarm...termenung kt birai katil, n mase aku nak turun, aku tergelincir...sumpah aku x sedar...sedar2 da kt bawah...n aku dengar bunyi mcm bnda patah..aku taw tu tulang aku...suara aku lak hilang 10 saat yg wat aku xleh jerit..aku pun usaha dan kuar gak suara tu...aku xtaw nk mintak tlg sape...sbb aku sorg2, hp pun xde....kt katil aku yg kt tingkat atas...so aku gagahkan diri aku, aku pegang tiang katil, aku pun bgn...sakitnye Tuhan je yg taw..pas amek hp, aku jatuh lg...n tgn kanan aku da start kebas..so aku gne tgn kiri aku, call ayah aku..tapi mase tu ayah aku agak mamai...die igt alrm hp, so die wat bodo je...aku da x larat nk ckp, aku jerit je...smpi die terkejut...n die pun kelam kabut...yela...die kat pahang, aku kat shah alam..bknnnye dekat..

n inisiatif terkhir, aku call abg shafik..die ni aku kenal die sebagai jpk...jpk ni jawatankuasa perwakilan kolej...sbb mase tu aku xtaw nk mintak tlg sape da...nasib die br sampai dr melaka..so die la yg tolong tendang pintu umah aku, n tolong call sape2 yg patut...mase tu mak aku lak kol...n mata aku da xnampak ape da...nak ckp pun aku x larat..so senyap je...rupe2nya aku pengsan...sedar2 je, da kat hospital...n mak ayah aku ade sebelah aku....belakang aku n kaki kanan aku saket sgt...doc terus wat xray.betul..tulang belakang n kaki kanan aku patah...lepas sehari xray tu, mak aku nk lap badan aku..n tibe2 semua anggota sebelah kanan aku xbergerak...xrase ape2...so aku menjerit la..doc pun dtg kt aku..hurm..nak pengsan aku dgr...doc kate aku mungkin lumpuh....Ya Allah...xtaw nk ckp ape...aku mampu nangis je...sedih sgt2...masa depan aku da gelap...aku xleh belajar da, xleh bantu mak ayah aku..semuanya seakan gelap....n aku terpaksa tamatkan pelajaran aku sementara...

Tapi ni semua dulu..berkat doa, kesabaran semua orang, aku berjaya juga tepis tanggapan doc yg cakap aku mungkin lumpuh wat selama2nya...3 bulan aku lumpuh, 2 bulan aku bertongkat n skrg, aku boleh panjat gunung, leh wat semua yg mcm org normal buat...n aku hargai sgt2 org yg tolong aku semasa aku saket...n sbb ni la aku join jpk..sbb aku nk tlg org yg saket..xnak dorg jd cm aku..cukupla sekali berlaku peristiwa ni....buat mak, abah, adik syg mak abah...kerana mereka la aku kuat....n aku da grad pun..tggu masa nk konvo je...tercapai gak hasrat mereka nk tgk salah sorg anak dorg pakai jubah konvo...alhamdulillah..ni hadiah utk mereka..:-)

Thursday, July 7, 2011

gastrik?

Salam kalian..dalam entry yg lepas aku ade post kan yg x sabar nk tggu lg 2 hri..hri tu hari esok...aku nk gi shah alam..sbb ade game paintball ahad ni..n ayah aku pun sudi nk hantar aku..tup2, aku tibe2 saket perut,xleh bgn pastu muntah2...smpi la skrg rase saket tu ade..n ayah aku lak demam teruk..smpi xleh bgn lak die...so aku amek keputusan, batalkan niat nk gi shah alam tu..demi kebaikan aku ngan ayah aku..aku x sggp tgk ayah aku yg tgh saket drive..maybe xde rezeki nk gi sana..tapi aku x kisah...asalkan kami cepat sembuh..n dapat jalani kehidupan mcm biasa...

Tuesday, July 5, 2011

2 more days...:-)

x sabarnya rasa hati ini...cptla berlalu selasa,selamat datang khamis...:-)

:-)

jika ditanya siapa yg ku inginkan...ku hanya inginkan kamu...
jika ditanya siapa yg ku cintai..ku hanya cintai kamu....
jika ditanya siapa yg ku rindui..ku hanya rindui kamu...


(wordless tuesday)

Monday, July 4, 2011

all about bola...bola?

Salam..hehe...td aku tgk la bola Malaysia lawan Taiwan kat tv..mane mampu nk naik flight tgk kat Taiwan..hahaha...ni perlawanan yg kedua..dl Malaysia menang, kali ni Malaysia kalah lak...tapi gle la..Taiwan smpi 3 kali penalti..aku tgk world cup pun xpernah ade smpi 3 kali penalti..smpi skrg aku geram ngan pengadil tu..jumpe kt tepi jalan mmg aku lanyak2 ko..haha...gile geram aku..tapi ape2 pun,tahniah Malaysia..wat yg terbaik nnt..caiyok2..Malaysia boleh!!!

Saturday, July 2, 2011

Degree???

Salam kalian...aku xtaw yg result permohonan degree da kuar smlm...patutlah ayah aku ckp da blh check..hehe..xpelah...td da check n alhamdulillah berjaya...sama je course yg aku dpt tp kali ni laen..sbb level degree kan...tapi bile tgk yuran td..hurm...dekat seribu...mane la aku nk cri duet...nak keje, asik saket je...kolej pun x dpt..tapi aku da wat persiapan mental n fizikal...utk smbg degree nnt...entahla...ade masa sebulan utk aku sahkan tawaran...fikir masak2...fuh...........

Friday, July 1, 2011

sayang tak semestinya memiliki...

salam...benar org ckp, syg x semestinya memiliki...aku rasa, aku hampir dapat menerima hakikat bahawa aku hanya akan menyayangi die je, tp x dpt memiliki...mcm entry aku yg lepas..ttg jeles tu..mmg aku jeles...tapi, die bkn hak aku..aku xkan kongkong die..aku takut jgk samada aku ni merimaskan die..aku br je kenal die..tapi, perkenalan singkat tu kdg kala membawa ke jinjang pelamin..yeke? tu org cakap la..aku harap sgt2 bnda ni btl..die byk kawan rapat..n kebanyakannya perempuan..die kate tu kawan biasa je..n kalo da smpi seru, die akan pilih salah sorg..masalahnye,aku ni kawan rapat die ke?mlm ni aku rasa laen mcm..aku rasa yg aku nk putus asa je...tapi aku sndri nak tggu die...die ckp aku ade dlm hati die..n aku je satu2nye perempuan yg wat die speechless..org laen x pun..n aku dpt rasa sesuatu yg laen ble die cte ttg salah sorg kenalan die kt aku..seems like die percaya kt aku..perasaan ni dtg sndri..bkn secara paksa..wlpn ex bf aku kacau aku blk, tapi perasaan kt ex aku tu da hilang...aku nak anggap die kawan,tp perangai die yg wat aku xleh anggap die kawan...aku slalu sgt saket..smpi skrg...siapa la sudi nk jaga aku....wlpn kitorg x jmpe,tp aku rindukan die...n makin hari,makin aku syg die...die takut kecewakan aku..n aku takut aku kecewa kerana die..aku sebenarnye x suke perasaan mcm ni...perasaan yg wat aku rase x tenang...hurm...kalian yg menjadi follower aku..minta maaf andai da muak dgn crita aku..nk buang aku pun xpe..tp kt sini jela aku blh luahkan perasaan aku...luar aku gembira,dalam hati aku menangis...tengah taip ni pun aku menangis...menangis sbb ape?ntah...hati aku tersentuh arini...mcm mane nk pujuk hati ni...wahai hati...kasihanilah tuan pnya hati ni...die da x nak terseksa..cukuplah...cukuplah dgn mengatakan bahawa aku syg kat die..sgt2...aku cuba tepis perasaan ni, tapi perasaan ni dtg tiap kali aku nk tepis...sy still igt kata2 die yg aku da berjaya wat die senyum...n aku akan sntiasa igt smpi bila2...aku akan tetap menunggu, smpi bile2...wassalam....

Wednesday, June 29, 2011

geram tp akhirnya hepi..:-)

Salam semuanya..tajuk kt atas ni aku main letak je..ade kene mengena ke x, aku pun xtaw la..hehehe...hurm...semalam ex bf aku msg aku, kata yg die still xleh lupekan aku...pastu die tnye aku ade pengganti da ke..aku kate mgkin...n mmg cara die ckp die redha, tp pastu die marah2 aku lak..adoyai....ni yg jd x best ni...spoil mood aku...aku xtaw la...aku akhirnya dpt lupekan die walau amek masa yg lama..bak kata si 'T' , kite akan dpt lupekan bile da jmpe pengganti...mslhnye btl ke aku da jmpe pengganti?jwpnnya mmg ya..YA..mmg aku da jmpe..tp sape die?kalian kenal ke?ntah..maybe ya dan maybe tidak...hanya aku dan Allah yg tahu...

(di hati ini, hanya Tuhan yg tahu)

Monday, June 27, 2011

susahnye...

nape ek susah nk luahkan sesuatu dgn jujur? dl aku berani, tp skrg x...adeh....xkan bile sakit ni terjadi perubahan kat diri aku?maybe kot...hurm........

Sunday, June 26, 2011

lapa.....

bile la aku dpt makan...lapa sgt...huhuhuhuuhhhhhhhh....mak............:-(

Saturday, June 25, 2011

demamku yg cute...

Salam...tgk tajuk pun msti korg pelik kan...demam pun blh cute..hihi..xla...aku ni dmam x bpe ok lg...makan pun blh masuk bubur je skrg ni...tapi ni semua dugaan yg perlu kita sabar..bak kata kawan aku, zyma...mmg btl la..dugaan ni wat aku rasa kesusahan hidup yg sebenar bile x dpt wat ape2...semua kene harapkan org..yela aku leh pegang hp je nk berhubung dgn org luar..internet mmg xla..nak bgn pun xlarat...hurm...tapi smlm aku tgk gak la maharaja lawak..final katakan...masa tu tgk lawak SEPAH...siyes..cute2 je dorg wat lawak..bile ditambah DAFI, mmg lagi cute la persembahan ni...tergelak aku wlpn susah nk gelak dek pipi yg membengkak x ok2 lg...sbb tu aku ckp demam ni demam cute...semuanya cute...hahaha...tapi akibat cute ni, ade org yg jeles aku x puji die cute...hahaha..hakikatnye, die mmg cute...tp xkan aku nk puji die...mmg sumpah aku malu kalo aku puji die...hehe...xtaw la...aku harap cepat la aku sembuh n dapat trskn kehidupan mcm biasa...n membahagiakan org sekeliling..peace yo....:-)

Friday, June 24, 2011

makan!!!

semalam aku cube la makan sup..sbb da xtertahan lapar sbb da smggu x makan ape2...n aku try 2 sudu...wah sedapnye..pastu aku lega...bengkak da makin kurang dek da pecah segala bngkak dlm mulut ni dan sepanjang masa air liur aku jd darah je...hurm...hope 2,3 hri ni aku sembuh la....lapar bkn main lg ni....hey kawan2..aku da kurus sbb hal ni...dr berat aku masa blk dr puncak 52 kg, da jd 44 kg..ha mampu? harap dapat la naikkan balik smpi 48..kurus sgt aku ni skrg.....huhuhuhu


(hepi bufday AIMAN...kazenku k...t aku mari ganu lg..:-)

Thursday, June 23, 2011

saket....

xtaw nk ckp ape....rasa nk ngs je...sbb daku da x tahan.....:-(

Tuesday, June 21, 2011

Bersabarlah....

keadaan aku masih lg x bermaya...Ya Allah..kdg2 aku da rasa x kuat dgn dugaan ni...

Saturday, June 18, 2011

dugaan dariMU YA ALLAH...

Salam...mlm semalam tibe2 aku ok drpada hari2 biasa..pelik gak..siap blh gelak sakan tgk maharaja lawak...n pastu aku dpt msg, aku masuk bilik..msg2 sekejap,kepala aku da ting tong..cian awk kene layan sy..huhu..bgn pg ni, aku igt aku ok..makin ting tong kepala aku..n hari ni, walau aku telan air je, tekak aku perit gler...risau da aku...dl blh gak masuk air...bile dikira, aku da demam lebih dr 2 minggu..n sejak dr tu, aku hanya minum air je..lapar xyah cte la..tp skali masuk makanan,aku menjerit..sakit sgt..n kalo bnda tu berminyak, mula la perit tekak aku...hurm..tp aku sabar..sbb ni dugaan dr Allah S.W.T..sakit ni penghapus dosa..aku cte dlm ni bkn nk raih simpati sape2..tapi aku leh luahkan dgn menaip je..nk ckp pun susah skrg...kalian semua, doakan aku sembuh dengan cepat...sbb kdg2 aku ni cpt luntur semangat nk sembuh...:-(

Friday, June 17, 2011

no heart feeling...

    Salam...kali ni aku xnk tulis yg jiwang2 lg..sbb akhirnye aku sedar aku sape...untuk 2 minggu ni, aku leh ckp, aku demam xhenti2..demam aku slalu mula sebelum maghrib, n esok siang hari aku ok smula..malam aku demam lg...sekarang aku diserang ulser seluruh mulut aku..yg menyebabkan aku xleh makan lgsg dlm 2 minggu ni...aku hanya minum air je..kalo kalian yg kenal aku tgk aku skrg, msti kalian x caya yg kalian tgk tu adalah aku...bdn aku susut sgt2..bawah dagu aku pulak ade satu benjolan yg aku rasa org pggl kelenjar..sgt sakit smpi aku xleh tdo malam...n ia juga buat bahagian muka belah kanan aku bengkak..malam2 mak aku sapu cuka+nila..petua org lama katanya..utk hilang bengkak...hari2 aku terlentang atas katil je..aku xdpt mulekan hobi aku smula, iaitu memasak...skrg rumah kedua aku adalah hospital..tangan aku smpi da bengkak dek kerana slalu amek darah je...

    Atas sebab ni la..aku berfikir..ade ke lelaki yg sanggup nk jdkan aku teman hidup die dengan keadaan aku yg slalu saket..buat AWAK, sy taw awk slalu risaukan sy, tapi sy ni slalu je saket...mmg antibodi bdn x kuat...siyes la..smlm sy tggu awk lama gler, dr tghari smpi la mlm...even sy saket...sbb sy lak yg risaukan awk..sy smpi msg kawan baik awk sbb sy risaukan awk...awk x hargai sy xpe..asalkan awk x merisaukan sy..sekian saja dr sy...Salam...

Thursday, June 16, 2011

Penantian...

sket je aku nk ckp...rupenye awk xde kredit smlm..puas aku tggu..hahaha..moral of the story, jgn tdo lewat..peace...:-P

Wednesday, June 15, 2011

Abg???

Salam....semalam telah terjadi satu peristiwa yg agak mengejutkan dan kelakar la bg aku...masa tgh syok2 aku chat ngan die kt fb, si 'L' ni chat skali ngan aku ngan die..kirenye nak kenekan kitorg la..tapi kitorg da prepare jwapan da....n si 'L' ni tetibe ckp nk merajuk ngan kitorg..sbb ayat kitorg sama..aku pun confius la...si die tnye aku, ape jwpn yg aku bgtaw kt si 'L' tu..aku ckp la kalo bnda ni betul,aku xkan rahsiakan dr semua org..n tetibe die gelak..die kate mmg tu la jawapan yg die bg jgk...mmg kebetulan btl..aku xcaya smpi skrg...itu bkn kebetulan yg dirancang taw....n si AWAK ni, die bahasakan diri die ngan si 'L' tu ABG...tp si die ni tersilap taip bile chat ngan aku..die gunakan bahasa ABG..aku apelagi? terkejut la...hahaha...bnda tu yg wat aku usik die sepanjang mlm semalam...aku ckp kt die, cbe aku pon pggl die abg..die kate xyah la..nk muntah..hahaha..sbb kami da biasa gunakan bahasa SAYA AWAK..tapi best gak dpt pggl die abg..hahahaha...xdela AWAK...sy gurau2 je k...yg penting awak sentiasa chill..xmau tension2 da k...awk tension, sy lak jd makin tension...huhuhuhu


(tggu hp berdering2..:-p)

Tuesday, June 14, 2011

SPEECHLESS???

Salam...sepatutnye aku post entry br ni smlm..tapi disebabkan aku xlarat sgt2, aku post di tengahari yg indah ni...hehe..semalam aku msg smthing kat seseorg ni...msg yg agak brani la aku rasa..kira brani mati pnye soalan la aku tnye die..n pastu aku yg mamai2 hampir nk tertidur dek ubat yg aku makan sblm tu, terjaga kerana die kol aku..AWAK kol? mmg sy lak yg speechless time tu..tapi sy wat2 cool je..sbb xnak la nmpk sgt bile angkat kol tu...aku tarik nafas skali...n aku angkat...tapi suara AWAK kurang jelas...pastu awk cakap tergagap2...n awk kate xtaw nk ckp ape..dan pastu awk letak fon mcm tu je...pastu sumpah aku gelak guling2..aku msg die, ckp speechless sgt ke? AWAK ckp ye...lagi la sy gelak gle2..hahaha..nk sgt kol tp x terckp pun kt dlm fon..hikhikhik...n smlm da terungkai segalanya..AWAK, siyes sy hepi sgt2..sbb awk akhirnya jujur ngan sy..n sy akan ikut kehendak awak tu...n mcm yg sy ckp, sy akan tggu awak smpi bile2...n hope sgt awk xkan kecewakan sy..sbb awk pun ckp yg awak takut sgt akan kecewakan sy..so..tu je harapan sy...btw, thx AWAK...:-)


(still teringat2 peristiwa smlm...hahahhahaha...sory awk..:-P)

Sunday, June 12, 2011

From Terengganu With Love..:-)

Salam kalian...aku ckp je dalam entry lepas yg aku x on9 3 hri..tapi kalo da addicted tu, cri gak cra cmne nk on9 gak...hahaha..hurm..cuti hujung minggu aku gi negeri keropok lekor..ha..NA NA NA NA NA..GANU KITE!!!!

Aku gi sana atas jemputan makcik aku yg rindukan aku..(poyo je lebih)..hahaha..hurm..even aku gi sana pun, aku still teringat kat die...xtaw la nape..aku duk tepi pantai pun, aku still termenung..bak kate sepupu aku ,KOYA LA MU! da la die snap gambar aku ngah termenung..cmni la jdnye...

 aku ngah tgk laut mase nih...


hurm..merenung masa depan...


Blk umah br aku perasan ade gmbr ni...tp thx la..nampak stylo gambar ni..hihihi...aku kt sana, hp la jd peneman setia aku..kalo msg msk, aku sentiasa harapkan msg yg masuk tu adalah dr si die..tp hampa..xpelah..AWAK kan bz keje..sy xnak ggu awk tgh keje...kalo aku on9 fb, die x on9 sbb die keje time tu..tapi aku x kisah..sbb die mesti bls komen2 kt situ..so aku taw la yg die sentiasa update ttg aku...

Dan.... yg sy xleh caya smpi skrg, AWAK kate kalo awk on laptop, mesti awk nk bukak blog sy..da addicted katanya..hahahha...terdiam sekejap sy...dan ni sy bg gambar yg x brape nk comel mcm gambar AWAK kt fb tu..hihihi..

ni bukan sesi picit jerawat taw..hahaha



AWAK,bkn mudah untuk sy meluahkan ketetapan hati ni...semoga AWAK x speechless lagi..hehehe..sebab ape2 pun yg berlaku, yg pasti kite msti sentiasa....

senyum itu kan satu sedekah...:-)



sebolehnya sy nk sentiasa ckp mcm ni kat awk..tapi sy takut..sy hanya boleh cakap, I'M ALWAYS WANT TO BE...

:-)


Semua sy da luahkan rasanya..still tunggu yg disana tu bersuara...:-)


(lokasi adalah di Pantai Kemasik, Kemaman, Terengganu..)